nöjd tjej och pluggtips

|
Goddag allihopa! Nu är provveckan över och vi har fått ut de flesta provresultat och det har gått väldigt bra i allting och jag är såå glad för jag har verkligen kämpat för att få bra vitsord. Nu väntar jag med spänning på betyget som förhoppningsvis kommer snart också! 
 
Under hela höstterminen har min skolmotivation varit på -10 000 000 och det har märkts på mina betyg men jag har lixom inte orkat bry mig för jag har verkligen haft zero motivation till allt. Under höstlovet hade jag så jädrans mycket läxor och skolarbeten och provveckan på kommande så jag satte mig ner och planerade när jag skulle göra vad. När väl höstlovet var över och jag märkte att jag faktiskt lyckades med någonting i skolan sköt motivationen i toppen! Så nu tänkte jag dela med mig av mina bästa pluggtips som iaf funkar för mig! 
 
Använd färger! Anteckna allt som sägs på alla lektioner och stryk under allt viktigt i alla böcker och gör det med alla färger som finns! 
 
Planera! Om man vet att man har mycket att göra tänker man ofta kanske att man inte ens vill börja på för det är för mycket. Men man ska absolut inte skjuta upp allting till sista minuten heller. Delar man upp arbetet på flera dagar så tänker iaf jag "gör jag inte detta idag, så har jag ju dubbelt så mycket imorgon!" Detta är viktigaste punkten på hela listan. 
 
Ta en paus! Jobba effektivt i typ 30min och sen tar du 10min paus innan du pluggar ytterligare 30min. Under pauserna kan du scrolla genom instagram, äta, snacka med någon kompis osv. När du sen kommer tillbaka till läxorna har du bearbetat all info under pausen och ofta ser man saker på ett nytt sätt och du kanske börjar förstå saker som du inte riktigt förstod före. 
 
• Skriv, skriv och skriv! När jag läser till ett prov antecknar jag alltid vad jag läser. Om jag bara läser åker allt ut ur hjärnan lika snabbt som det kom in. Skriv så fastnar allting bättre då du måste tänka på vad su skriver.
 
Lyssna på musik! Detta fungerar inte för alla för jag vet att vissa måste ha det helt tyst för att kunna koncentrera mig men för mig fungerar det. När jag lyssnar på musik medan jag pluggar kopplas ljuden av min högljudda familj, diskmaskinen eller TV:n bort helt och hållet, vilket stör mer än musik för min del. 
 
Sammanfatta innan läggdags! Läs igenom de egna anteckningarna ett extra varv precis innan du lägger dig när du ligger i sängen och är klar för natten. Då bearbetar hjärnan all info under natten och du minns allt mycket bättre nästa dag! 
 
Bestäm dig! Bara bestäm dig och sedan gör det! Det är svårast att komma igång. När du väl är igång och du märker att du kan och lyckas får du automatiskt mer motivation till att fortsätta!
 
Puss 
Upp